Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

ActiviteitenProgramma bij de expo ‘Dierenleven’

Performance

Muziek voor honden en hun eigenaars door Gaspar Cohen

1 sep 2024, 15:30 – 17:00

Breng je liefste viervoeter naar ons dakterras en geniet samen van een hondvriendelijk concert. Het muziekconcert wordt georganiseerd naar aanleiding van de groepstentoonstelling The Lives of Animals en wordt voorgedragen voor en met honden en hun mensen.

Rondleiding

Expert tour door Katerina Gregos in Dierenleven

1 sep 2024, 14:00 – 15:00

We nodigen je graag uit voor een expert tour in de tentoonstelling ‘The Lives of Animals’, gegeven door curator Katerina Gregos. De rondleiding start bij het videowerk ‘Waiting for the Time to Pass’ (2021) van Grieks filmmaker Janis Rafa, met een hond in de hoofdrol.

DAKkan.festival – Makersmarkt op het dakterras

22 sep 2024, 11:00 – 18:00

Tijdens het DAKkan.festival op zondag 22 september moet je op het dakterras van het Muhka zijn! Met een makersmarkt, appeloogst én een literatuurfestival. 

Rondleiding

Experten aan zet

8 jun – 22 sep 2024

Bekijk de expo Dierenleven door de ogen van een expert. Laat je rondleiden door een kunstenaar, filosoof of wetenschapper die hun unieke perspectief delen op de tentoongestelde werken en de thema’s van de expo. 

Rondleiding

Meet Me: Rondleidingen voor mensen met demen­tie

27 jul – 21 sep 2024

Meet Me in het M HKA biedt een unieke kans voor mensen met beginnende dementie om op een creatieve en interactieve manier hun eigen verbeelding te uiten.

Familie

Schatten van Vlieg

2 jul – 1 sep 2024

Eten of gegeten worden? Dat staat centraal in deze editie van Schatten van Vlieg in het Muhka. Met een happer in de hand maak je kennis met de kunstwerken in de expo ‘Dierenleven’.

Familie, Performance, Rondleiding

Opening Dierenleven: Gratis toegang, activiteiten en performance

8 jun 2024, 11:00 – 18:00

Op zaterdag 8 juni trapt het M HKA zijn zomerprogramma af met Dierenleven, een groepstentoonstelling die je uitdaagt je relatie met dieren op een andere manier te bekijken.Het hele jaar door

Artist talk

FRONT ROW − Kunstenaarsgesprekken

10 feb – 27 jun 2024

FRONT ROW biedt enkele van de meest tot nadenken stemmende kunstenaars van vandaag de gelegenheid om samen met het publiek te reflecteren op kunst, cultuur en maatschappij.

Rondleiding

Rondleiding in het Panamarenkohuis

1 dec 2023 – 31 jan 2025

Ontdek het magische universum van Panamarenko. Het Panamarenkohuis is een niet te missen ontdekkingsreis voor jong en oud, langs zwevende constructies, vliegende rugzakken, helikopters met pedalen, zeppelins, meikevers, onderzeeërs, wandelende kippen en een heus helikopterplatform op het dak.

Rondleiding

Avant-gardewandeling

6 apr – 5 okt 2024

Elke eerste zaterdag van de maand. Je ontdekt verleden, heden en toekomst van het M HKA en de bruisende buurt waarin het zich bevindt. Ter gelegenheid van de EXTRA MUROS tentoonstelling ‘Jef Verheyen. Venster op het oneindige’ in het KMSKA staat deze rondleiding in het teken van de samenwerking tussen het M HKA en het KMSKA.

Onderwijs, Rondleiding

Gratis rondleiding met gids voor NT2-cursisten

28 mrt 2024 – 25 mrt 2027

Bezoek het M HKA met je cursisten NT2. Onze gegidste rondleiding is een veilige en ongedwongen manier om Nederlands te oefenen buiten de school. Een ervaren gids neemt de cursisten NT2 op sleeptouw doorheen het museum en verzorgt een interactieve rondleiding van anderhalf uur.

Artist talk, Onderwijs, Rondleiding

Muhka Laat

28 mrt 2024 – 27 dec 2029

Elke laatste donderdag van de maand is het M HKA open tot 21 uur. Dan kan je uiteraard de lopende reeks tentoonstellingen bezoeken, maar hebben we ook een vast aanbod activiteiten op het programma.

Familie

M HKADEE. Rondleidingen voor peuters

1 jan – 31 dec 2024

Met hun grijpgrage vingers en gulzige monden, hebben peuters het vaak niet gemakkelijk in een museum. Daarom ontwikkelden wij een rondleiding op maat. Onze gids neemt de allerkleinsten mee op pad en laat ze voelen, ruiken, horen of bewegen samen met de kunst. Elke tweede zondag van de maand.

Familie, Rondleiding

Wandelgesprek op zondag

1 jan – 31 dec 2024

Elke zondag om 14 uur kan je gratis aansluiten bij een wandelgesprek. Samen met een gids bezoek je een tentoonstelling, wat zeker aanleiding geeft tot een goed gesprek.

Film

Film in De Cinema

1 jan 2023 – 31 dec 2024

De Cinema is geboren uit de samenwerking tussen het M HKA en De Studio, tussen een museum voor hedendaagse kunst met een filmwerking (het voormalige Cinema Zuid) en een dynamisch multidisciplinair cultuurhuis in het hart van de stad.