Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Kunstwerken

De collectie hedendaagse kunst van het M HKA is gegroeid door een combinatie van aankopen, schenkingen en langlopende bruiklenen uit verschillende publieke verzamelingen. De historische basis van de collectie gaat terug op de activiteiten van het ICC (Internationaal Cultureel Centrum) in Antwerpen in de jaren 1970.

De collectie hedendaagse kunst van het M HKA is gegroeid door een combinatie van aankopen, schenkingen en langlopende bruiklenen uit verschillende publieke verzamelingen. De historische basis van de collectie gaat terug op de activiteiten van het ICC (Internationaal Cultureel Centrum) in Antwerpen in de jaren 1970. De M HKA-collectie zet verder in op onderwerpen zoals de naoorlogse avant-gardetraditie in Antwerpen en de wijdere regio van Noord-West-Europa, de huidige multipolaire wereld, het belang van het ‘performatieve’ en het sociaal geëngageerde, maar ook de aard en de rol van beelden vandaag.

Hier presenteren we een selectie kunstwerken vanuit een breed spectrum van verschillende gevoeligheden, regio’s, onderzoeksdomeinen en verhalen uit onze collectie.