Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Nu in de M HKA shop – Love Is Forever, Isn’t It?

Met de publicatie Love Is Forever, Isn’t It? werpt het M HKA nieuw licht op de praktijk van Dorothy Iannone. Het gaat dieper in op Iannone’s eigenzinnige kijk op performativiteit en transdisciplinariteit en op haar unieke denkwijze en beeldtaal met betrekking tot feminisme en vrouwelijke seksualiteit. Het boek onderstreept het belang van Dorothy’s bijdragen aan de hedendaagse kunst binnen de internationale avant-garde en werpt tegelijkertijd een licht op de vele censuuracties die haar artistieke traject hebben beïnvloed.

Essays van de Amerikaanse curator Alison Gingeras, de Franse curator en academica Ana Mendoza Aldana en M KHA curator Joanna Zielinska, bieden nieuwe benaderingen om haar werk en leven te vieren. De essays gaan dieper in op het concept van performativiteit, zowel vanuit artistiek oogpunt, als in de context van het feminisme en de vrouwelijke seksualiteit.

Gedurende meer dan zestig jaar probeerde Dorothy Iannone (1933, Boston-2022, Berlijn) de extatische liefde, de vereniging van geslacht, gevoel en plezier te verbeelden. Vandaag wordt haar oeuvre erkend als een van de meest provocerende en vruchtbare artistieke praktijken van de afgelopen decennia op het gebied van de liberalisering van vrouwelijke seksualiteit en politieke en feministische kwesties.

Nu te koop in de museumshop van het M HKA aan €35.

Het boek vormt een uitbreiding op de gelijknamige tentoonstelling van Dorothy Iannone in het M HKA (06.10.2023–21.01.2024), co-uitgegeven en gedistribueerd door JRP|Editions en M HKA. Coördinatie: Joanna Zielińska. Auteurs: Alison Gingeras, Ana Ana Mendoza Aldana, Joanna Zielińska. Met speciale dank aan Nicoletta Fiorucci Collectie.