Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Reflecties over het supercontinent Eurazië

Met Eurasia — An Atlas brengt het M HKA een unieke publicatie uit die zowel theoretische als artistieke inzichten biedt in het concept van Eurazië.

De publicatie Eurasia An Atlas verkent het culturele en conceptuele landschap van het Euraziatische supercontinent, beschouwd vanuit een artistiek perspectief. In de vorm van een atlas brengt het Eurazië in kaart door middel van tweeëntwintig trefwoorden. Het biedt een diverse verzameling aan materiaal dat uitnodigt tot reflectie over het supercontinent, samengesteld door een breed scala aan denkers, kunstenaars en culturele actoren in kunst, politieke wetenschappen en filosofie.

Het boek is een waardevolle inspiratiebron voor het verkennen van de opkomende realiteit van de 21e eeuw, haar relatie tot beeldende kunst en cultuur, en hoe dit kan bijdragen aan de vorming van een nieuw progressief internationalisme.

Eurasia An Atlas is samengesteld door het M HKA. Het museum beschouwt Eurazië als zijn culturele en conceptuele ruimte en richt zich al ruim twintig jaar op het continent als een centraal thema in zijn artistieke traject.

Nu verkrijgbaar in de museumshop van het M HKA.