Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Erfgoeddag

21 apr 2024, 11:00 - 18:00

Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in teken van het thema ‘Thuis’. Als open huis is het M HKA die dag gratis te bezoeken. Samen met onze gidsen kan je ontdekken wat het vertrouwde zo bijzonder maakt.

Opgelet: Erfgoeddag valt samen met de Antwerp 10 Miles. Op de website erfgoeddag.antwerpen.be kan je zien hoe de looproute het museum omarmt.

PROGRAMMA

Op huishoudelijke tour

Rondleiding / om 14:00 en om 15:00

“The horror of the vacuum is the need to be filled!”

Jim Shaw

Kan het gewone ook bijzonder zijn? Waar ramen en deuren, warme dekens of stofzuigers de vorm van een kunstwerk aannemen, neemt onze gids Hendrik jou mee langs de verschillende kamers van het M HKA. Deze rondleiding wordt gegeven in het Nederlands. Ontvangst aan het onthaal om 13:55 en om 14:55.

Spookhuizen

Creatieve opdracht / Salon, doorlopend van 14-17u

Iemand thuis? Gefascineerd door monsters keek Jim Shaw als kind de griezelfilm Thirteen Ghosts uit zonder verpinken. Deze film van 1960 kwam met een speciale bril voor wie gelooft in spoken. Samen met gids Lies maak je een kamer verstopt vol spoken.

Thuisbrengen

Expo – kleine installatie / doorlopend

Is elk huis een thuis? Van maart tot mei nemen we deel aan de campagne ‘Pleegzorg, een kunst?’. Momenteel staan meer dan 1000 kinderen, jongeren en volwassenen, zij het met een beperking en/of psychische kwetsbaarheid, op de wachtlijst voor een plekje in een pleeggezin. Met een totempaal (met illustraties van Chrostin) creëren we een denkplek in het museum, om jong en oud thuis te brengen.