Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

De Ziekenhuisschool — Showing Off 9

29 mrt - 5 mei 2024

Scholen organiseren regelmatig culturele activiteiten zoals toneel- en filmvoorstellingen, workshops en museumbezoeken. Kinderen en jongeren die aan De Ziekenhuisschool Antwerpen les volgen missen deze mogelijkheden vaak. Reden genoeg voor De Ziekenhuisschool en het M HKA om voor de negende (!) keer de handen in elkaar te slaan.

Onder begeleiding van professionele kunstenaars experimenteerden leerlingen in workshops met verschillende materialen en media. Deze INBOX-expo is een verhaal over de verwondering, het experiment, de actie en de creativiteit die ontstaan als kinderen en jongeren worden blootgesteld aan hedendaagse kunst.

Deze zomer organiseert het M HKA The Lives of Animals, een groepstentoonstelling die onze verhouding tot dieren wil herbekijken. In aanloop hiernaar hebben we de kunstenaars die de workshops in De Ziekenhuisschool begeleiden, uitgenodigd ook inspiratie te zoeken in het boek The Lives of Animals van schrijver, dierenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar John Maxwell Coetzee.