Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Toegankelijkheid

Het Muhka is een open huis. Op vlak van toegankelijkheid wordt er steeds voor gezorgd om interessante programma’s en aangepaste faciliteiten aan te bieden.

Faciliteiten

Vlot met de lift van verdiep tot verdiep

Het Muhka heeft twee liften beschikbaar voor bezoekers met een buggy, in een rolstoel of voor wie gewoon even geen zin heeft om de trap te nemen. Met de kleine lift aan de balie kan je iedere verdieping bereiken, met uitzondering van de archiefpresentatieruimte. Met de grote lift (vraag hiernaar aan de balie) bezoek je de gelijkvloers, de 2de, 4de en 6de verdieping.

 • kleine lift (L x B x H): 141,5 x 104,5 x 219,7 cm, deuropening: 79,7 cm
 • grote lift (L x B x H): 272,2 x 196,2 x 219,8 cm, deuropening: 99,8 cm

Toiletten en verschoningstafels

Op de gelijkvloerse verdieping vind je toiletten voor dames en heren, voor kunstenaars en voor rolstoelgebruikers. Zowel de dames- als herentoiletten zijn voorzien van een verschoningstafel voor de allerkleinsten.

Op de vierde verdieping vind je toiletten voor dames en heren, beiden voorzien van een verschoningstafel.

Hulpmiddelen

Slecht te been? Snel moe? Te veel prikkels of nood aan hulp bij fijne motoriek? Aan de balie kan je materialen ontlenen die jouw bezoekerscomfort verbeteren.

We hebben:

 • rolstoelen
 • wandelstoelen
 • geluidswerende koptelefoons voor kinderen
 • geluidswerende oordoppen voor volwassenen
 • aangepaste knutselmaterialen voor kleuters en bezoekers met een beperking

Heb je specifieke noden of wil je gebruik maken van onze hulpmiddelen? Laat het ons weten via telefoon (+32 (0)3 260 99 99) of info@muhka.be.

Autismevriendelijk M HKA

Samen met Toerisme voor Autisme helpen we jouw bezoek aan het Muhka goed voor te bereiden. Met een visueel stappenplan vind je de weg van je thuis tot in het museum, kan je onze museumregels lezen of je voorbereiden op ‘specials’ in onze tentoonstellingszalen.

Lockers

Er zijn lockers waar rugzakken en jassen kunnen worden opgeborgen. Het is verplicht om grote rugzakken of objecten op te bergen. Je kan de lockers sluiten met een muntstuk van 1 euro of je kan hiervoor een jeton ontlenen aan de balie.

Voor water en melk

Van donderdag tot en met zondag kan je in ons M HKAFE terecht voor een kleine hap of een drankje. Op sluitingsdagen voorzien we gratis gefilterd water en is er een microgolfoven om de papfles te warmen. Op deze dagen is het toegestaan om eigen lunch mee te brengen. Laat je tafel wel proper achter.

Voor meer informatie kan je terecht bij de balie.

Aanbod op maat

 • Gegidste rondleidingen
  Onze rondleidingen zijn steeds op maat, aangepast aan de verwachtingen van de groep.
 • Meertalig aanbod
  In het museum wordt er steeds gestreefd om alle informatie beschikbaar te maken in het Nederlands, Frans en Engels.
 • Het Salon
  In het Salon op de eerste verdieping vind je activiteiten voor kinderen en een documentatieruimte.
 • NT2
  Indien je het Nederlands nog niet helemaal machtig bent, kan je gebruik maken van ons aangepast NT2-aanbod.
 • Meet Me @ M HKA
  Mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers verwelkomen we graag elke eerste zaterdag van de maand voor individuele bezoeken. Op deze momenten maakt een gids je wegwijs doorheen het museum. Ook groepsbezoeken kunnen worden gereserveerd.
 • Blinden en slechtzienden
  Onze gidsen kregen speciale opleidingen voor blinden en slechtzienden. Je kan een rondleiding reserveren op maat van mensen met een visuele beperking.