Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

(Ta)Rot, een serie van 27 kaarten van Dorothy Iannone

“Vanwege mijn liefde voor hem was Dieter een inspiratiebron voor mijn werk (…) In de (Ta)rot kaarten heb ik op een bepaalde manier al zijn activiteiten gedocumenteerd – Dieter die lesgeeft, schrijft, liefde bedrijft, winkelt, kookt, zelfs terwijl hij op het toilet zit, Dieter die drinkt, een kater heeft, naar de wasserette gaat, Dieter met zijn kinderen, in een galerij, aan het vissen, jagen, en zelfs dromend.”

From Deep in the heart of my loneliness, I think of the art of my lioness. Dorothy Iannone interviewed by Dirk Dobke, p.148, 152, from the book: Dieter Roth and Dorothy Iannone. Holzwarth publications. Bilingual edition, March 1, 2006.

(Ta)Rot van Dorothy Iannone bestaat uit zevenentwintig dubbelzijdige kaarten die het leven van Dieter Roth, haar geliefde en muze, afbeelden. Tussen 1968 en 1969 werkte Iannone aan deze kaarten terwijl ze in Düsseldorf woonde, waar Dieter professor was aan de Kunstacademie. Deze publicatie is een reproductie van de tekeningen die gecensureerd werden tijdens de tentoonstelling “Vrienden en hun Vrienden” samengesteld door Harald Szeemann in de Kunsthalle Bern in 1969.

De titel (Ta)Rot is niet toevallig een zinspeling op het woord tarot en de achternaam van de man waardoor Iannone zich kennelijk zo zielvol liet inspireren.

Limited Edition

LET OP: wil je deze editie van (Ta)Rot aankopen? Wees er dan bewust van dat de oplage beperkt is.

Te koop in de M HKA shop aan € 38 en binnenkort ook via de website van Triangle Books

Gepubliceerd door M HKA en Triangle Books, 2023

De publicatie maakt deel uit van de tentoonstelling Dorothy Iannone – Love Is Forever, Isn’t It? – 6 Oct 2023 – 21 Jan 2024 – gecureerd door Joanna Zielińska

© The Estate Of Dorothy Iannone, courtesy Air de Paris, Romainville, Thanks to Franz Wassmer


Gerelateerde artikels

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: EEN HELE DAG KUNST OP KINDERMAAT

16 Nov 2021

Hoera! Kunstendag voor Kinderen komt eraan! En nog wel de tiende editie. Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen zetten op deze derde zondag van november hun deuren wijd open voor kinderen tot 12 jaar. De hele dag kunnen kinderen proeven van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst (of een combinatie ervan). Ook in het M HKA.

Artikel

M HKA TIPT: ZOMERLECTUUR

20 Jul 2023

Wie verkoeling zoekt weet dat een museumzaal ideaal vertoeven is. Wil je daarentegen je geest fris houden, een zomer lang? Neem een duik in onze lectuurtips en vraag bij een volgend bezoek eentje van het schap in de M HKA shop.

Artikel

M HKA: Toegankelijk voor iedereen. Ook voor bezoekers met autisme.

26 Sep 2019

Wat doe je als een museumbezoek minder evident blijkt? Een gezellige uitstap voor de ene is een onoverkomelijk obstakel voor de andere. Een museum waarin films en audio door elkaar spelen, waar felle en donkere belichting elkaar afwisselen, waar zelfs trouwe bezoekers soms hun weg verliezen, kan overweldigend zijn. Het grondige stappenplan ontwikkeld door Toerisme voor Autisme biedt een uitweg, beter nog, een weg naar binnen.

Getuigenis

Met vier kunstenaars naar de ziekenhuisschool

19 Jun 2020

Voor het vijfde jaar op rij slaat het M HKA de handen in elkaar met De Leerexpert Ziekenhuisschool, een kleuter-, lagere- en secundaire school voor kinderen die zijn opgenomen in de pediatrie of het revalidatiecentrum van een ziekenhuis. Een uitstap naar het toneel of een museum zit er voor deze kinderen helaas niet in. Hier komt het M HKA in het verhaal!