Ga naar hoofdinhoud. Begin van de inhoud

Plant een appelboom op school

Op het dakterras van het Muhka staan momenteel ongeveer 200 appelbomen. Die zijn geplant door leerlingen van Stedelijk Lyceum Groenhout in samenwerking met Plukgeluk. Een half jaar lang groeien de boompjes op ons dak, tot het moment om te planten, in november, is aangebroken. We nodigen leerkrachten uit om een appelboom mee te nemen en te planten op school. Dat alles gratis, en met de nodige tips & tricks.

Ben jij een leerkracht, wil jij een groepsgevoel op jouw school creëren, en leerlingen het gevoel geven ‘mede-eigenaar’ te zijn van hun speelplaats? Wil je bovendien jouw speelplaats verder vergroenen of ermee starten? Doe dan mee met onze appelbomen-actie. Tijdens onze Lerarendag in november kan je één of meer gratis appelbomen bij ons adopteren en samen met je leerlingen een plekje geven op of rond jouw school. We bieden op Lerarendag ook een gratis workshop appelbomen verzorgen aan.

Deze activiteiten vinden plaats in het kader van de Superhost-tentoonstelling Antje Majewski en Paweł Freisler — Appel. Een introductie (opnieuw en opnieuw en nog een keer)

Workshop appelboom verzorgen o.l.v. Plukgeluk

Op Lerarendag kan je met je hele gezin in het M HKA komen proeven van onze tentoonstellingen en ons aanbod voor het onderwijs. Tegelijk kan je een appelboom meenemen om op school te planten. Je deelname aan Lerarendag én aan de workshop is gratis. Alvast goed om te weten:

  • De workshop is doorlopend. Voedselbosbouwer/filosoof Dieter Meeuwis van Plukgeluk geeft advies op maat.
  • Op ons dakterras groeien 200 appelbomen. Samen met de aanwezige kinderen zal Dieter de appelbomen verpotten en uitdelen.
  • Je kan een jonge appelboom vervoeren in een grote fietszak of, als je te voet of met de wagen bent, gewoon in je hand.
  • Je krijgt ook een fiche mee naar huis met appel-gerelateerde vragen en opdrachten.
  • Op je school heb je ongeveer zes vierkante meter grond nodig. Als je dat niet hebt, kan je de boom ook in zijn pot laten staan. Houd er rekening mee dat je hem dan na een jaar of twee moet verpotten.
  • Je hoeft je boom niet te snoeien, enkel voldoende water te geven.
  • Je kan op voorhand één of meer appelbomen reserveren door een mailtje te sturen naar bode@muhka.be.

Plukgeluk is een initiatief van Dieter Meeuwis en Ivy Smits. De vzw wil zo veel mogelijk appelbomen in de stad planten, en onderneemt verschillende projecten om natuur en educatie met elkaar te verbinden.

Samen planten we zo veel mogelijk appelbomen in en rond de stad. De exacte datum van de Lerarendag in oktober of november communiceren we via onze nieuwsbrief.